A második generációs Nissan Leaf további előnyei

A szakemberek nagy figyelmet fordítottak a töltési idő optimalizálására is, ennek köszönhetően a felére csökkent a töltési időtartam.

Ez azt jelenti, hogy a megszokott 8 óra helyett már csak 4 óra szükséges az elektromos autó feltöltéséhez. Arról nem is beszélve, hogy lehetőségünk van arra, hogy a gyors töltési funkciót válasszuk, mely csupán 15 percbe telik és az akkumulátor 80%-osan lesz feltöltve. Ennek a töltéstípusnak a hatékonysága abban rejlik, hogy az általában használt 32 A-es töltőoszlopok helyett 50 kW-os, nagyfeszültségű egyenáramot juttatnak el egyenesen az akkumulátorba. Sőt, az elektromos autó elektromechanikus zárjának köszönhetően, töltés közben a kábel az aljzathoz van rögzítve, ezáltal külső hatásra vagy idegen emberek által nem leválasztható a gépjármű.



A Nissan Leaf gyártója plusz garanciát vállal legújabb modelljeire, amely az akkumulátor anyaghibájából és kivitelezésből adódó meghibásodások esetén lép érvénybe. Illetve, ez a jótállás tartalmaz egy állapotromlási záradékot is, ami fokozatosan bekövetkező kapacitáscsökkenés esetén nyújt segítséget és biztonságot az elektromos autó tulajdonosának.

Az európai igények szerint történő lengéscsillapítók beállítására is sor került, melynek köszönhetően az elektromos autó billegése csökkentve van és dinamikus vezetési élménnyel ajándékozza meg a sofőrjét. Az új generáció kivitelezése közben a kormányzási súlyt, illetve a fékerőt is módosították.