Az elektromos autóról kialakult kép átformálása (2. rész)

Sokakat érdekelhet, hogy mennyit lehet spórolni egy elektromos autóval, főképp egy hagyományos gépjárműhöz képest?

Ha átlagosan napi 50 kilométert, vagy annál nagyobb távot tesz meg vele valaki, akkor jelentős összeget is meg lehet spórolni egy elektromos autó által. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen járművel mindenhol ingyenesen lehet parkolni és az évenkénti karbantartási és szervizelési költség is sokkal kevesebb, mint egy hagyományos járműé.

Sokan attól is félnek, hogy nincs megfelelően megoldva az elektromos töltőállomások kihelyezése, telepítése, ezáltal kiszámíthatatlan, hogy ha kevesebb töltöttséggel indulunk el otthonról, megérkezünk-e a célállomásra, vagy tolni kell majd az elektromos autót? Jó tudni, hogy Budapesten 50 nyilvános töltőállomás található, melyek elhelyezkedése bárki által könnyedén megtalálható az interneten. Tehát, ha nem teljes töltöttséggel indul el az ember elektromos autójával, érdemes megnézni az útvonalat és megjegyezni az útba eső elektromos töltőállomás címét. . De szükség esetén otthon, az autóhoz járó vésztöltő is alkalmas arra, hogy feltöltsük a segítségével elektromos autónkat. A használatuk miatt pedig ugyancsak nem kell aggódni, hiszen egyszerű és gyors, de az ezzel kapcsolatos, minden szükséges információ megtalálható például az interneten.

Ha valaki az elektromos autó eladási árától tartana, akkor többé amiatt sem kell aggódnia. Természetesen most még magasabb áron lehet hozzá jutni egy vadonatúj elektromos autóhoz, ami körül belől 8 millió forint. De ha megelégszünk egy pár éves modellel is, ami ugyanannyi előnnyel rendelkezik, csak épp az „új” illat hiányzik belőle, akkor az előbb említett összeg töredékéért is hozzá juthatunk. Viszont az elektromos autó kiválasztásánál érdemes előre tudni, hogy pontosan mire is szeretnénk használni, milyen elvárásaink vannak a gépjárművel szemben.



Szolgáltatásaink közül: elektromos autó töltő, elektromos autó töltés, autó töltés, elektromos töltőállomás