Idén tarolt a Hyundai

Ismét megrendezésre került az Auto Express magazin 2018-as Új autó díjkiosztója, amin a Hyundai duplázott. Mit is jelent ez?

Mindösszesen annyit, hogy a Hyundai-nak két kategóriában sikerült győzedelmeskednie. A vadonatúj Hyundai Kona Electric nevezetű elektromos autó maga mögé parancsolta többek között a Nissan Leaf és a Volkswagen e-Golf modelljeit, ezáltal pedig magáénak tudhatja az év megfizethető elektromos autója díját.


És hogy mivel érte el ez az elektromos autó ezt a kitüntető díjat? Mindezt annak köszönheti, hogy a Hyundai Kona Electric az egyedüli olyan kedvező árfekvésű, környezetbarát elektromos autó, mely egyetlen feltöltéssel képes 480 kilométert megtenni. A bírák számára nem is volt kérdéses, hogy kinek ítélik oda ezt a díjat.


A másik győztes Hyundai modell az Ioniq Plug-In, mely győzelmét kényelmének, és hihetetlen hatékonyságának köszönheti, mely tulajdonságok mind a fejlesztők kemény és odaadó munkájáról tanúskodnak.



Az év megfizethető hibrid autója díját átvehető elektromos autó túlszárnyalta többek között a Toyota Priusát is. No, de nézzük meg egy kicsit közelebbről is, mire képes az Ioniq Plug-In. A 6.400 kilométeres tesztút során mindösszesen 2,94 l/100 km-es fogyasztást produkált ez az benzin-elektromos autó, arról nem is beszélve, hogy CO kibocsátása 26g/km volt. Sőt, a bírákat levette a lábáról a környezetbarát gépjármű kényelme, tágassága és felszereltsége. Látszik, hogy a Hyundai alkalmazottai komolyan vették a fejlesztési munkálatokat és valóban egy korszerű, minden igényt kielégítő elektromos autókat hoztak létre.