10 ok, hogy miért vegyünk elektromos autót (1.rész)

Bár elsőre egy ilyen elektromos autó vételára még magasnak tűnik és a legtöbb típus hatótávja sem kiemelkedő, mégis azt mondjuk, érdemes lenne mindenkinek átnyergelni egy elektromos meghajtású járműre.

Hogy miért?

Azoknak a keveseknek, akik már vezettek elektromos autót, általában nem nagyon kell magyaráznunk az okokat, hiszen elsőre tele lesznek érvekkel az elektromos autók mellett. De azoknak, akiknek még nem volt ilyen szerencséje, itt van 10 ezek közül az érvek közül.

- Kilométerre lebontva, az elektromos autó költsége sokkal alacsonyabb, mint a robbanómotoros társaiké. Kis számítással kikalkulálhatjuk, hogy a 100 kilométerenkénti menetköltség nagyjából két liter üzemanyagnak felel meg, ami éves szinten egy átlagos használatnál többszázezer forint spórolást jelent.

- Budapesten rengeteg, de országszerte is egyre több helyen érhető el nyilvános gyorstöltő vagy villámtöltő állomás, ahol jelenleg ingyenesen tölthetjük elektromos járműveinket.

- Mivel az áramot, amivel elektromos járművünk működik, akár otthon, napelemről, vagy szélerőművel is tölthetjük, a felhasznált üzemanyag nem függ közvetlenül az importált energiahordozók, mint például az olaj árának változásától. Állami szinten is rengeteg módon állítanak elő elektromos áramot, ami szintén azt jelenti, hogy az olajárak nem igazán vannak hatással a villamos energia árára.


RÖVIDESEN FOLYTATJUK A MÁSODIK RÉSSZEL!