A Kincsem Kastély autótöltője

Tolcsva melletti 200 méter magas Kincsem dűlőről a tokaji borvidékre nyíló panoráma mellett az elektromos autóval érkező ügyfelek immár a csúcsminőségű töltési szolgáltatást is élvezhetik. 

Lehet-e teljesen elektromos a jövő?

Egy, az egész földbolygón végig söprő járványra volt szükséges ahhoz, hogy a világon élő emberek rájöjjenek arra, bizony nem lehetetlen, hogy javuljon, tisztuljon a légkör. Bár sajnos csak a COVID-19 miatti lezárások és korlátozások miatt, de jóval kevesebb levegőszennyezést mértek az elmúlt hónapok alatt.

Felmérések azt mutatják, hogy sokan vették fontolóra az elektromos jármű kipróbálását, régi autóik elektromos autó változatra való lecserélését. Dicséretes, hogy sokak számára igenis fontos, hogy egy tisztább és élhetőbb világban éljünk.

A Venson Automotive Solutions tanulmánya szerint a benzin- és dízel hajtású autók mellett, vagy helyett, egyre nagyobb a hajlandóság az elektromos autó vásárlás iránt. A felmérésben megkérdezettek 45 százaléka egyetértett abban, hogy a levegő minőség javulása érdekében fontolóra vették egy elektromos jármű beszerzését.

A globális világjárvány betekintést adott a jövőbe, amiben nem lehetetlen, hogy elérjük a károsanyag kibocsájtás csökkentése érdekében kitűzött célokat. A legnagyobb világvárosokban, mint például New Yorkban a szén-dioxid, a szén-monoxid és a metán kibocsátás is észrevehetően csökkent a karantén és kijárási korlátozások ideje alatt. A megkérdezettek több mint kétharmada az elektromos autókra való áttérés mellett javulást szeretne látni a töltési infrastruktúrában, az elektromos töltőállomások terén is.

A töltő-infrastruktúra fejlesztésében hazánk vendéglátó helyei élen járnak: legutóbb a festői kilátással rendelkező tolcsvai Kincsem Kastély telepített MENNEKES Amtron fali töltőt vendégei számára. Az egész egyszerűen páratlan, a Tolcsva melletti 200 méter magas Kincsem dűlőről a tokaji borvidékre nyíló panoráma mellett az elektromos autóval érkező ügyfelek immár a csúcsminőségű töltési szolgáltatást is élvezhetik.