A MENNEKES konkurenciája a Tesla-töltő?

2017-ben újabb mérföldkőhöz érkezett Magyarország, hiszen tavasszal Győr, míg télen Nagykanizsa mellett is építésnek indult az a két elektromos töltőállomás, melyek majd Tesla Supercharger névre hallgatnak.

Az elektromos töltőállomásokat a Tesla és az OMV közös együttműködés keretei között fogják működtetni. Azáltal, hogy az amerikai elektromos autók gyártásával foglalkozó vállalat az utóbbi pár évben egy európai elektromos töltőállomás hálózat kiépítését tervezi, hazánk is felkerült a „Tesla térképére”. Mindez több okból is nagy lehetőségeket rejt magában Magyarország számára.

A Tesla vezetői számára fontos, sok más ország mellett, hazánk elektromos autók üzemeltetéséhez szükséges felszereltségének biztosítása. Sőt, az sincs kizárva, hogy ez a vállalati óriás egyszer országhatárainkon belül is elektromos autók gyártásával és fejlesztésével foglalkozó gyárat fog építeni, mely lássuk be, ugyancsak fellendítené hazánk autóiparát.



A Győrben kihelyezett töltőállomás Bécsből és Pozsonyból, Budapest irányába közlekedő, Tesla gyártmányú elektromos járművek igényét kiszolgálni lesz hivatott. A beruházás során kihelyezett berendezések egyszerre 4 Tesla elektromos autó töltésére lesznek képesek. Mindebből egy nem túl pozitív tény is kitűnik, miszerint a Tesla, a MENNEKES-sel ellentétben, leginkább csak saját modelljei feltöltése érdekében telepíti hazánk két városába az elektromos töltőállomásokat. A Tesla Supercharger-ek ugyanis csak az amerikai gyártó modelljeit tudják tölteni. De igaz, ami igaz, 80%-os töltöttségi szint megszerzéséhez mindösszesen 20 percre lesz szükség, ami nem kis teljesítmény.

Azonban a MENNEKES gyártmányú töltőállomások minden létező autótípus gyorstöltésére alkalmasak – a Teslák esetén is kitűnően működnek.