Elektromos autó töltő: a zöld választás, amely profitot is teremt - 1. rész

a Kelet-Magyarország "Zöld Magazin" című kiadványából

Beszélgetés a MENNEKES csúcsminőségű német autótöltők magyar forgalmazójával arról, miként dolgoznak ügyfeleikkel a zöldebb, és egyben jövedelmezőbb holnapért.

„Az elektromos autó használók ott időznek és vásárolnak, ahol autójukat is tölteni tudják – ez egy ismert tény, legyen szó a kiskereskedelemről vagy a vendéglátásról” – ezzel a mondattal indította legutóbbi beszélgetésünket 2020 februárjában Széles Tamás, az elektromos autó töltőket forgalmazó „MENNEKES eMobilitás” projektvezetője. Azóta mondhatni fenekestül felfordult a világ, így visszatértünk vele erre a témára. „A szállásadók és kereskedelmi vállalkozások eddig kiemelt ügyfelei voltak a MENNEKES-nek. Változott ez a 2020-ban? Illetve, mit tapasztaltak, turisztikai partnereik számára mennyire voltak fontosak a koronavírus-okozta válságban az ilyesfajta beruházások? - kérdeztük a szakértőt.

„Turisztikai partnereink valóban nehéz időszakot élnek át, de mi hosszú távú együttműködéseket szeretünk építeni, így most sem hagyjuk őket egyedül. Inkább együtt ötletelünk, hogy miként pótolhatják be minél gyorsabban a korona-válság miatt kimaradt bevételeiket, amint erre ismét lesz lehetőségük. Szállás- és étterem-tulajdonos ügyfeleink is tudják, hogy az újranyitás után immár rövid távon is létfontosságú lesz kitűnniük a környékbeli szálláshelyek és vendéglátó egységek közül.”

„Sokan arra használták ezt az üresjáratot, hogy félretett forrásaikból felújítsák, a vendégek számára még vonzóbbá tegyék szálláshelyüket. Erre pedig jól bevált, és költséghatékony eszköz egy elektromos autó töltő. A 2020-as évekre az elektromos autó töltő is egy olyan extra-szolgáltatás lett, amely döntő tényező lehet abban, hogy egy ügyfél vagy vendég melyik vállalkozás mellett teszi le a voksát. Nyugaton rengeteg szállásadó már a foglalási portálokra feltöltött képei között is szerepeltet fotót a töltőjéről – mert ez igenis megszólít egy kiemelkedően fizetőképes vendégkört, a villanyautósokat. Nincs ez másképp a kereskedelemben sem: az elektromos autó használó azt az üzletet vagy szolgáltatót fogja választani, ahol autóját is van lehetősége tölteni.”