Elektromos autó töltő: a zöld választás, amely profitot is teremt - 2. rész

a Kelet-Magyarország "Zöld Magazin" című kiadványából

Beszélgetés a MENNEKES csúcsminőségű német autótöltők magyar forgalmazójával arról, miként dolgoznak ügyfeleikkel a zöldebb, és egyben jövedelmezőbb holnapért.

Ha kicsit konkrétabbak akarunk lenni, a mindennapokban mégis miként fordítható a profit nyelvére egy ilyen töltő-beruházás? – kérdeztük Széles Tamást. „Filozófiánk szerint egy töltő nem csak áramot vezet az akkumulátorba, hanem bevételt hoz, költséget csökkent és tovább emeli vállalati ügyfeleink megítélését saját vásárlóik szemében. A MENNEKES magyar nyelvű távvezérlési és áramfizetési elszámoló rendszere révén hatékonyan, mindenfajta bonyolult adminisztráció nélkül építheti be vállalkozása üzleti modelljébe az elektromos autó töltésből származó extra-bevételeket. Továbbá ott van még az imázs-növekedés is: a környezettudatosság trendi, és 2021-ben is fontos tényező fog maradni a vendégek azon döntésében, hogy melyik vendéglátónál vagy üzletben költik pénzüket.”

A megbízhatóságon persze hatalmas hangsúly van. A tudatos vásárlók bármilyen szolgáltatás esetében elvárják, hogy az közel 100%-os rendelkezésre állással, biztonságosan elérhető legyen. Különösen igaz ez a villanyautósok esetében – hiszen egy olyan vidéki kiruccanás, ahonnan az elektromos autó töltő meghibásodása miatt több óra késéssel érnénk haza, rossz szájízzel zárulna. Mi a MENNEKES-nél tudjuk, hogy az ilyen hibák nem megengedhetőek, ezért is vagyunk büszkék töltő-készülékeink 99,5% feletti megbízhatósági arányára. Ez a szám a több ezer, Nyugat-Európa szerte üzemelő MENNEKES töltőpont adatain is alapul.”

„Mit sem érne azonban egy megbízhatóan működő termék, ha nem lenne mögötte a MENNEKES stabil ellátási rendszere is. Sok elektromos autó töltőt árusító versenytárs esetében látjuk, hogy a korona-válságban problémáik akadnak például a kínai beszállítóik szűkös gyártási kapacitásaival. Ez nekünk - a németországi gyártó és összeszerelő üzemünknek köszönhetően - nem jelentett problémát tavaly és várhatóan a jövőben sem fog. Mindig gondosan előre tervezzük a hazai készleteinket is, hogy vevőinknek ne kelljen heteket várnia a termékekre. Villámgyors szállítási rendszerünknek köszönhetően az ország bármely részére képesek vagyunk napokon belül eljuttatni a rendelt terméket – akár telepítéssel együtt is.Ezt a folyamatot még inkább felgyorsítja megújult webshopunk (www.webshop.toltodjfel.hu), ahol ügyfeleink részletes információkat találnak legnépszerűbb termékeinkről, és azonnal meg is rendelhetik őket. Ugyanitt található meg büszkeségeink, eddig elkészült projektjeink és referenciáink interaktív térképe is.”