Elektromos autótöltők Miskolcon!

Az elektromos autóknak számos előnye van a hagyományos, belső égésű motorral működő autókkal szemben. Azonban a töltési hálózat kiépítése feltétlenül szükséges ezen előnyök kihasználásához. Miskolcon ebben a tekintetben nagy előrelépés történt!

A benzines autókkal szemben a legfontosabb az elektromos autók környezetvédelmi előnye, éppen az a tulajdonsága, amiért létrehozták. Hiszen egy tisztán elektromos hajtású motornak nincs semmilyen lokális károsanyag-kibocsájtása, de itt azért még nem áll meg az előnyök sora. A Ford például elektromos autóihoz újrahasznosított anyagokat használ föl, a Nissannál pedig a Leaf modellek belteréhez használnak egyebek mellett újrahasznosított műanyag palackokat is. Az elektromos autóknak általában még van egy keveset említett környezetkímélő tulajdonságuk, mégpedig, hogy megújuló energiaforrásból is tölthetők, és ilyen alkalmazás mellett nemcsak a működésük, hanem a töltésük is maximálisan környezetbarát.

Magas áruk az üzemeltetési és karbantartási költségeknél továbbá használat során térül meg. Nagyon leegyszerűsítve a motor rendszere csupán egy elektromos motort és egy akkumulátor rendszert tartalmaz, sok drága alkatrészt nem, melyek a hagyományos autókban rendszeresen cserére szorulnak. Az üzemeltetési költségeket az csökkenti legnagyobb mértékben, hogy egy elektromos autó motorja harmad annyi pénzből feltölthető, mint amennyiért egy benzines vagy dízel autót megtankolja a gazdája.

A tankolás "elmélete" is merőben más egy elektromos autónál, mivel nem akkor töltjük, amikor lemerült - hanem akkor, amikor ÁLL. Áll, például a Bosch Power Tools miskolci üzemének parkolójában, ahol vadonatúj MENNEKES Amtron autótöltőkből álló infrastruktúra szolgálja a cég és partnereinek igényeit. A készülékek teljes körű üzembe állítása 2019. március hónapban fog megtörténni.