MENNEKES gyorstöltő a hegyen

A Bükki Nemzeti Park által üzemeltetett Borostyán Panziót gyorstöltővel szereltük fel - ez egyedülálló a környéken!

Számos üzleti szereplőnek megéri elektromos autó töltési infrastruktúrát telepítenie, és azt még akár ingyenesen is a fogyasztók rendelkezésére bocsátania. Némileg meglepő módon ugyanis racionális érvekkel is alátámasztható és pozitív megtérülést eredményező üzleti modell lehet ingyenes elektromos autó töltőt telepíteni.

A fogyasztó becsábítása az üzletbe, üzletközpontba a legfontosabb első lépés minden üzleti szereplő számára. Az elektromos töltőállomás kiépítésének egyik alapvető haszna lehet az, hogy az elektromos meghajtású autókkal rendelkező vásárlók, ügyfelek nagyobb eséllyel választják az adott szolgáltatót, kereskedőt. Ezek az ügyfelek jó eséllyel a következő profillal rendelkeznek: vagyonosabbak az átlagnál, az autótöltési igény miatt vélhetően az átlagosnál több időt töltenek az üzletközpontban, és az átlagnál tudatosabb vásárlási szokásokkal rendelkeznek.

Ezen jellemzők alapján, első ránézésre egyértelmű, hogy hosszabb ideig történő vásárlásra és nagyobb értékű költésre lehet számítani a töltőrendszert kihasználni képes elektromos autó tulajdonosoktól. Ezt általában az eddig készült korai felmérések is megerősítik, de azért számos szempont árnyalja az összképet: a vásárlói tudatosság, a változó elektromos meghajtású autók töltési igénye, az egyidejűleg autót tölteni képes vásárló száma mind olyan tényezők, amelyek a telepítendő készülékek darabszámát nézve körültekintő üzleti tervezést kényszerítenek ki, főleg abban az esetben, ha az adott üzleti szereplő ingyenes hozzáférést szeretne biztosítani elektromos töltőállomásaihoz ügyfeleinek.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által fenntartott répáshutai Borostyán Panzió, áttekintve a környékbeli töltési infrastruktúra hiányát, arra jutott, hogy új ügyfeleket, elektromos autóval érkező szállóvendégeket tudna bevonzani a szálláshelyre - de ehhez jó minőségű gyorstöltő telepítése szükséges. A MENNEKES Amtron oszlopra szerelt gyorstöltőnket választották, mely a lehető legtöbb e-autót használó vendég számára biztosít mostantól biztonságos és gyors feltöltést.