MENNEKES töltők a Bástyában

Vonzza a vendégeket - ilyen egyszerű okból telepít MENNEKES töltőt egyre több szálloda. A széles körben használható Amtron töltőcsaládot újabb partnerünk választotta, ezúttal a miskolci Bástya Wellness Hotel.

A kiskereskedelmi szektorban, turizmusban, ingatlanpiacon működő számos szereplő érdekelt abban, hogy egy viszonylag nagy értékű beruházással elektromos autó töltőt telepítsen, és aztán azt üzleti érdekeinek megfelelően az ügyfelei rendelkezésére bocsássa akár ingyen is. Ez utóbbi jellemző ellenére erős érvek szólhatnak a fejlesztések mellett, amiből néhányat felsorolunk az alábbiakban. Magyarországon ráadásul néhány éve jogszabályi kötelezettsége is van ezeknek a szereplőknek a töltési lehetőség biztosítására. Fizető parkolókban és a napi fogyasztási cikkeket árusító üzletek parkolóiban hüvelykujj-szabályként nagyjából száz parkolóhelyre kell jutnia egy-két elektromos autó töltőnek.

 

Egy pillanatra tegyük félre az állami szabályozás előírásait, és foglalkozzunk azzal, hogy piaci alapon milyen szempontok játszhatnak szerepet abban, hogy például egy kiskereskedelmi áruház elektromos autó töltési szolgáltatást nyújt vásárlóinak. A sok esetben (egyelőre még) ingyenes szolgáltatás telepítése mögött ugyanis racionális megfontolások is húzódnak, amik adott esetben megtérülési szempontoknak, elvárásoknak is megfelelhetnek.

Elsőként érdemes megemlíteni, hogy az elektromos autóval rendelkező autósok becsábítása az üzletbe már egy fontos eredménye az elektromos töltőállomás kiépítésének. Ehhez társul az, hogy az autó töltése általában relatíve hosszú időt vesz igénybe, ami miatt többet töltenek az üzletközpontban, és ha többet tartózkodnak ott, akkor vélhetően többet is költenek. További fontos eredménye a töltő infrastruktúra meglétének, hogy az elektromos töltőállomásokat listázó térképekre, appokra felkerülnek az érintett üzletek, ami az ismertségüket, népszerűségüket szintén növelheti.

Egy szó mint száz: egy elektromos autótöltő sok vendéget vonz, két töltő pedig még többet. Ezért szerelte fel parkolóját két nagyteljesítményű MENNEKES Amtron gyorstöltővel a miskolci Bástya Wellness Hotel is. A vendégek immár a szálló nagyszerű szolgáltatásai mellett egy csúcsminőségű töltőrendszeret is használhatnak.