MENNEKES töltők a Kempinskiben

2017. március - A budapesti belvárosban található Kempinski Hotel Corvinust csúcsminőségű, német gyártmányú elektromos autótöltőkkel szerelte fel a Mennekes eMobilitás.

A Mennekes iparvállalat 1935 óta képviseli az elnyűhetetlen német minőséget az elektromos csatlakozók, és a 2000-es évek óta az elektromos autótöltők piacán. Az ötcsillagos luxusszálloda legmagasabb minőség híve, így esett a Kempinski választása a Mennekesre, mint autótöltőik beszállítójára.

A Magyarország vezető üzleti szállodája címet (World Travel Awards) 2016-ban elnyerő hotel összesen négy darab váltóáramú gyorstöltő telepítését kérte a Mennekestől. A főbejárat mellé egy, míg a mélygarázsba három darab, egyenként 22 kW töltőteljesítmény leadására képes berendezés került. A készülékeket a Mennekes abból az Amtron termékcsaládból válogatta össze, amely 2014-ben elnyerte a Red Dot formatervezési díjat. A dizájndíjas Amtron-ok remekül illenek a Kempinski Hotel Corvinus stílusához, hiszen a szálloda közismerten nagy támogatója a kortárs dizájnnak és művészeteknek, tereit számos műalkotás díszíti.

Az Amtron-készülékek azonban nem csak külsejükkel győznek meg, hanem műszaki tartalmukkal is. A 22 kW-os töltési teljesítmény jelenleg a váltóáramú gyorstöltés leghatékonyabb foka, míg a beépített RFID-olvasó és WiFi-modulok lehetővé teszik a készülékek közeli és távoli vezérlését a szálloda és annak vendégei számára is.