Taó. adóalap-kedvezmény MENNEKES-töltők telepítésére

A 2018-as adócsomag azon társaságoknak is tartogat kedvezményeket, akik MENNEKES elektromos autó töltőállomás telepítését tervezik 2017.07.01. után.

A társasági adót érintő változások szerint ugyanis adóalap-kedvezmény lesz elérhető az elektromos töltőállomások létesítésére és üzemeltetésére 2017.07.01-től.

Ennek alapján az társasági adó alapja a beruházó adózó esetében csökkenhet a töltőállomás bekerülési értékével. A villamosenergia-törvény 74. § (1) bekezdése alapján a villamosenergia-kereskedelmi engedéllyel rendelkező, beruházó vállalkozások esetében pedig az adóalap-csökkentés kipótolja a beruházási érték és a várható működési eredmény közti különbözetet.

Az új társasági adóalap-kedvezmény érvényesítésének konkrét szabályai:

  • Ha az adózó elektromos gépjármű töltésére alkalmas elektromos töltőállomást létesít, akkor az adózás előtti eredményét csökkentheti a 2017. június 30-át követően megkezdett beruházások tekintetében a beruházás befejezésének adóévében.
  • A kedvezmény az adózó választása szerint az elektromos töltőállomás bekerülési értéke, de legfeljebb az elektromos töltőállomás bekerülési értéke és a töltőállomás által a beruházás befejezésének adóévét követő 3 év alatt elérhető, pozitív működési eredménye közötti különbözet, az adózó becslése szerint.

  • Telepítsen Ön is MENNEKES autótöltőt cégéhez, és csökkentse társasági adóalapját. Kattintson ide és kérjen most ajánlatot tőlünk most!

    Legyen Ön is energiakereskedő! A villamosenergia-kereskedelmi engedélyeztetési eljárásról itt találhatnak egy összefoglalót.

    Az adótörvény aktuális változásairól részletesen itt olvashatnak.    (A fenti hír tájékoztató jellegű, külső források alapján készült, tartalmáért a MENNEKES eMobilitás nem vállal érte felelősséget.)