Töltődjön fel a Hegyihotelben! Az autója is!

Mátraházán, a 4 Évszak Hegyihotelben mindenki kiszakadhat a nagyvárosi forgatagból és élvezheti hazánk természeti csodáit. Az e-autóval érkezőknek pedig csúcsminőségű töltési szolgáltatás is jár!

Ha egy természetközeli, hegyvidéki hotelre gondolunk, már látjuk magunkat, amint a teraszon békésen relaxálunk és hallgatjuk az énekesmadarak csicsergését. Nincs ez másként a 4 Évszak Hegyihotelben*** (www.hegyihotel.hu)  sem, de itt a pihenés mellé rengeteg aktív elfoglaltság is társul. A klasszikus túraprogramok mellett a high-tech eszközökkel zajló barangolás, az elektromos quadozás, rangerezés, coasterezés és segwayezés is az igénybe vehető szolgáltatások része a több mint 300 féle program között (www.hsb.hu).

Lassan elfeledett élmény a benzines járgányokkal való erdőkerülés mindazoknak, akik elektromos autóval érkeznek Mátraházára, és immár ők is bátran vállalhatják az utat ebbe a remek üdülőbe. Korábban jónéhány vendég azért kerülte el eddig ezt a csodás vidéket, mert nem tudta tölteni autóját - eddig! Mostantól viszont az üzemeltető nagy teljesítményű MENNEKES Amtron töltőoszlopot helyezett a hotel parkolójába az e-autósok legnagyobb örömére.

 

 

A nagyvárosok is fellélegezhetnek

Közös erővel hatékonyabban tudunk fellépni az éghajlat változásával járó negatív hatásokat kiváltó okok ellen. De mindennek az alapja, ha az egyén és háztartások szintjén is aktívan teszünk környezetünk védelméért. Műanyag palackok bojkottálása, szelektív hulladékgyűjtés, szövet szatyrok használata, ezek olyan apró ’feladatok’, amiket ha mindannyian meglépnénk, már sokat tehetnénk a következő generációk élhető jövőjéért.

A klímaváltozás ellen is tehetünk, például ha csökkentjük károsanyag-kibocsájtásunkat. Ha környezettudatosabban szeretnénk élni, válasszunk elektromos autót magunknak, amit elektromos töltőállomásokon akár ingyenesen is feltölthetünk.

Gondoljuk csak végig: az elektromos autó töltése egyszerű, és itt nincs szén-dioxid-kibocsátás, szemben a dízel és benzines járművekkel. Ezzel tehát csökken a káros kipufogógázok mennyisége a levegőben. Kitisztulna a nagyvárosok levegője, ezzel közvetlen környezetünk is egészségesebbé és élhetőbbé válna. Ha mindenki elektromos autóra váltana, a benzinkutak helyét elektromos töltőállomások váltanák fel. Vagy akár az otthonunkban is megoldható az elektromos autó töltés egy egyszerű töltőkábellel. Lényegesen kevesebb alkatrész hulladék keletkezne, hiszen az elektromos autókban nincs kipufogó, sem váltómű és még sok más alkatrészre se lenne szükség. Az elektromos autóba való beruházásunk tehát többszörösen is megtérül, ha csak a környezetre gyakorolt pozitív hatásait vesszük, máris sokat tehetünk a fenntarthatóbb és zöldebb jövőnkért.