Töltőpark a miskolci Bosch-nál

A Bosch ipari parkjában átfogó emobilitás fejlesztést hajtottak végre. Abszolút példamutató!

A vállalatok körében fontos, hogy a cég életéhez kapcsolódó területeken ügyeljen a környezet megóvására. A nagyobb világvállalatoknál külön részleg foglalkozik azzal, hogy hogyan, mely területen és miként tudják még környezetbarátabbá tenni a mindennapi működésüket.

Egy világszerte jelen lévő márka életében akár a legapróbb módosítás is komoly környezetkímélő hatással bírhat. Szerencsére néhány éve már a hazai cégek körében is terjed ez a szemléletmód. Ezért is lehet, hogy aki céges flottában gondolkodik, vagy ahol esedékessé válik a céges autók cseréje, ott egyre többen döntenek az elektromos autók mellett.

A céges elektromos autók mondanunk sem kell, hogy mennyivel környezetbarátabbak, mint hagyományos meghajtású társaik. A multik mellett kisebb, ám hazai szinten komolynak számító cégek a káros anyag kibocsájtás csökkentése mellett ezzel is igyekeznek megőrizni és növelni pozitív megítélésüket, akár a fogyasztók, akár az alkalmazottaik körében.

Az elektromos autók számára a cég elkülönített parkolójában elektromos töltőállomásokat is elhelyeznek, ezzel is kényelmesebbé téve az elektromos autók használatát. Itt persze azok az elektromos autók is feltölthetők az elektromos töltőállomások által, amelyek nem tartoznak a céges flottába, hanem egy alkalmazott vagy partner saját autója.

Ez a szemléletet követi a miskolci Robert Bosch Energy and Body System Kft. is. A parkolóba rendkívüli igényességgel kialakított 12 db töltőpont a látogató partnerek és a cégcsoport dolgozói számára nyújtják a legmagasabb emobilitás szolgáltatást. A készülékek típusa: MENNEKES Amtron Professional Master