KORMÁNYZATI SZERVEK ÉS ÖNKORMÁNYZATOK

A városi autótöltő berendezésekkel szemben támasztott követelmények változnak. Elvárás a minél nagyobb töltési teljesítmény, a kedvező telepíthetőség, a stabil működés és az irányíthatóság. Lejárt az út szélére magányosan felállított, „nevenincs” töltőoszlopok kora. Az állami és önkormányzati szervek hosszú távú, minőségi megoldásokat keresnek: egy MENNEKES®-rendszert.

A mobilitás manapság alapvető szükségletnek számít. Ezért gondoljuk úgy, hogy egy elektromos autótöltő-infrastruktúra esetében is alapvető követelmény a rendelkezésre állás és a megbízható működés. A norvég főváros, Oslo belvárosában már 800, egymással kommunikálni képes MENNEKES® töltési pontot telepítettek. Ezek a berendezések folyamatos használatban vannak, és naponta bizonyítják, hogy még extrém időjárási körülmények között is ellentmondást nem tűrve állnak az utazóközönség rendelkezésére.

A MENNEKES® termékei úgy vannak kialakítva, hogy terhelés-menedzsmentjüknek köszönhetően számos töltési pont optimálisan kiszolgálható az elektromos hálózat bővítése nélkül. Így készülékeinkkel a városi önkormányzatok, mint az eMobilitás legfőbb formálói, képesek lesznek egy gazdaságosan működő töltőinfrastruktúrát kialakítani, és ez irányú befektetésüket hosszú távon kamatoztatni.

Mi több, a megrendelő igényi szerint kialakított színű és mintázatú oszlopok belesimulnak a városképbe és a közterek díszeiként funkcionálnak.

A MENNEKES® töltő-megoldások leginkább említésre méltó előnyei:

> Az egyedülálló Mester-Szolga Koncepció, ahol egy mester-oszlophoz akár 16 „szolga” töltési pont rendelhető. Csak a mester-oszlop igényel SIM-kártyás kommunikációt, míg a szolga-oszlopok adatkábellel csatlakoznak a mesterhez, és azon keresztül kommunikálnak. A szolga-oszlopok esetében a kommunikációs modul elhagyása jókora megtakarítást jelent.

> Az optimálizált terhelés-menedzsment, amely dinamikusan osztja el az egy csoporthoz tartozó töltési pontok teljesítményét az aktívan töltő autók számának függvényében. Ez nagyon hasznos funkció lehet például egy elektromos autótöltő szigeten, ahol a berendezések egymás közelében vannak elhelyezve.

> A rendszerüzemeltetői szoftver funkcionalitása: töltőrendszer-adatokkal, a töltőberendezések távoli vezérlésének lehetőségével, karbantartási és támogatási funkciókkal, ügyféladatbázis építésének lehetőségével és számlázási modullal

> A mögöttes humán erőforrások: a MENNEKES®-vállalat németországi központjában képzett, magyar technológiai környezetben tapasztalt szakemberek végzik a rendszerek telepítését és karbantartását

 Szolgáltatásaink közül: elektromos autó töltő, elektromos autó töltés, autó töltés, elektromos töltőállomás