OTTHONI FELHASZNÁLÓK

Németországban "Oma-Stecker", azaz nagymama-csatlakozó néven emlegetik az elektromos autókhoz gyárilag adott 230 voltos szükség-töltőt - mivel azt kizárólag akkor használják, amikor a nagyihoz mennek. A nagyiék ugyanis még nem szereltek fel egy nagy teljesítményű, biztonságos fali autótöltőt. Egy MENNEKES® Amtront®.

Otthoni felhasználóink számára a MENNEKES® iparvállalat Amtron® termékcsaládja nyújtja a legjobb megoldást.

Az autók gyári váltakozó áramú (AC) szükség-töltője általában 3,7 kW töltési teljesítményre képes, túlterheli a ház áramhálózatát és a vezetékekben veszélyes túlhevülést okozhat. Azonban egy Amtron® akár 22 kW-ot is leadhat, eközben biztonságos módon csatlakozik a hálózatra. A felhasználók biztonsága érdekében érintésvédelmi FI relével, míg az elszámolhatóság céljából leolvasható árammérővel is felszereltük.

A berendezések a Reddot dizájndíjat is kiérdemelték ergonómiájuknak és kialakításuknak köszönhetően: a kampó forma szavatolja, hogy a töltőkábelt ne a földön vagy a kocsiban kelljen tartani, hanem elegánsan és tisztán elhelyezhető a töltőberendezés köré tekerve.

A MENNEKES® applikációján keresztül könnyedén irányítható a töltés folyamata és követhető az ezalatt vételezett áram mennyisége.

Amennyiben Ön társasházban lakik, és ott szeretné elektromos autóját tölteni, hálózatba köthető Amtron berendezéseink ez esetben könnyítik az elszámolást a társasház felé. A vételezett áram a ház rezsi-elszámolásban jelenik meg, míg a töltő áramkábele az Amtron® beépített árammérőjéhez van bevezetve – így az Ön fogyasztása pontosan elszámolható. Egyéni hozzáférése a készülékhez például kulcsos megoldással vagy RFID-kártyával biztosítható.

Társasház üzemeltetőként is biztos lehet benne, hogy a megbízható elektromos autó töltőberendezések megléte növeli ingatlanja értékét és attraktivitását. Attól sem kell tartania, hogy az elektromos hálózat nem fogja megfelelően bírni a töltőberendezések egyidejű használata által okozott terhelést. MENNEKES® készülékek optimálizált terhelés-menedzsmentje dinamikusan osztja el a töltési pontok teljesítményét az aktívan töltő autók számának függvényében; így nincs mindenképp szükség az elektromos hálózat bővítésével járó beruházásra.

Napelemes hálózatra kötve pedig az Amtron® otthoni elektromos-autótöltők valóban elhozzák otthonába a jövő zöld energiáját. A mobil applikációval vezérelt Amtronok® együtt tudnak működni a szolárrendszer inverterével (típustól függően). Ön beprogramozhatja Amtronját®, hogy csak akkor töltse autóját, amikor az inverter a megtermelt áramot egyébként a szolgáltató villamoshálózatába irányítaná. Így normál áramfelhasználás nem történik, és a lehető legtöbb ingyen-árammal töltődik a kocsi.

 

webshopSzolgáltatásaink közül: elektromos autó töltő, elektromos autó töltés, autó töltés, elektromos töltőállomás